Prosecco BIOLOGICZNE
GAGGIANDRE - Extra DRY

gaggiandre.png
  • APELACJA - DOCG

  • RODZAJ  - białe musujące lekko wytrawne

  • SZCZEP -  GLERA

  • PERLAGE: dobry i trwały

  • KOLOR: blady słomkowy żółty

  • ZAPACH: elegancki, owocowy, kwiatowy

  • SMAK: charakterystyczny, przyjemny, harmonijny

CHARAKTERYSTYKA CHEMICZNA

Zawartość alkoholu , obj.10.50 - 11.50

Cukry, g/l  13.50-14.50

Całkowita kwasowość, g /l 5,50-6,50

TEMPERATURA SPOŻYCIA 5-6°C, odkorkować przed podaniem.
KONSERWACJA Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od ciepła i źródeł światła.

Był rok 1568, kiedy Jacopo Sansovino wpadł na pomysł dodania dwóch imponujących baldachimów do doku w Arsenale, wzorcowego ćwiczenia badawczego mającego osłonić galery wiosłowe. W ten sposób Serenissima chroniła jeden ze swoich najcenniejszych atutów, podobnie jak dziś Astoria chroni swój krajobraz poprzez tworzenie win organicznych, takich jak Gaggiandre, owocowe i kwiatowe Prosecco DOC. Winogrona zebrane w winnicach uprawianych w ramach ekologicznej uprawy winorośli są delikatnie tłoczone, a moszcz fermentuje w kontrolowanej temperaturze. Późniejsza fermentacja zachowuje całe dziedzictwo aromatyczne i przywraca kwiatowe aromaty, przyjemnie wytrawny smak idealny do aperitifów i delikatnych potraw. Organiczne wino, które zachowuje cechy winogron,

PIEGHEVOLE-VENICE-1 BB.jpg

Wenecja i Prosecco to dwa klejnoty w koronie regionu Veneto. Astoria Wines postanowiła oddać hołd najpiękniejszemu miastu na świecie specjalną kolekcją  „VENICE COLLECTION” zawierającą najbardziej charakterystyczne wina.
GALIE - CORDERIE - TIEMO -FANO - ARZANA
Prosecco jest sprzedawane w ekskluzywnych, wycinanych i grawerowanych butelkach Astoria, które łączą  sztukę mistrzów szkła w weneckiej lagunie Murano. Nacięcia na butelce odzwierciedlają kształty dzielnic Wenecji.